Arenan

Arenan för Röster för Östersjön finns på Andersudde, Anders Wiklöfs sommarställe.

Andersudde är en naturskön plats på Järsö på södra Åland, ca tio minuter från Mariehamn. På Andersudde finns, förutom den 850 kvadratmeter stora arkitektritade villan som även inrymmer Wiklöfs stora konstsamling, ett fantastiskt orangerie med medelhavsväxter, ett båthus och inte minst en helt unik tennsiarena.

Arenan är insprängd i berget och omgiven av en vacker rosenträdgård. Själva spelplanen fyller alla internationella krav vilket möjliggör tävlingar på internationell toppnivå. Läktaren rymmer ca 1300 platser. Alla stolar på läktaren är gjorda av formpressad styrencellplast som gör dem varma och sköna att sitta på.  På arenan finns även högklassiga omklädningsrum, en VIP läktare och en stor VIP lounge med strålande utsikt över både banan och det omkringliggande havet. 

Under Röster för Östersjön täcks spelplanen in och fylls med sittplatser. Sammanlagt finns då plats för ca 2 500 åhörare. Alla platser på arenan är numrerade. För konserten tas VIP läktaren bort och bildar tillsammans med en specialbyggd 10 meter bred övertäckt scen det område där artisterna uppträder.

Arenan är ritad av arkitekt Folke Wickström som tagit inspiration från antika teatrar då han planerade arenan. Arenan invigdes sommaren 2006 då Anders Wiklöf bjöd in till en storslagen 60-årsfest som de 750 gästerna sent kommer att glömma.

Röster för Östersjön

Stora gatan 20, AX-22100 Mariehamn
Tel: +358 40 577 1213, rosterforostersjon@aland.net

 
 

Design by Strax Online
Powered by Lemon!